top of page

Carboxy Therapie

Verbeter uw huid met zuurstoof

Wist u dat veel huidproblemen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding van de huid? Er zijn veel producten die huidproblemen afzonderlijk verhelpen, maar waarom niet een product gebruiken dat het probleem in de kern aanpakt en tegelijkertijd de conditie van uw huid verbeterd?

Al Jarenlang wordt carboxytherapie beschouwd als een effectieve methode om littekens, donkere kringen en pigmentvlekken te behandelen, door CO2-gas onder de huid te injecteren met behulp van meerdere injecties gedurende meerdere sessies

Carboxy Therapie is een uitstekende keuze bij

 • doffe, vale huidskleur

 • pigmentatie problemen

 • fijne lijntjes en rimpels

 • vochtarme huid

 • acne en onzuivere huid

 • littekens die slecht genezen

 • vetophopingen in het gelaat

 • donkere kringen rondom de ogen

IS Clinical Fire & Ice

The red carpet facial.
Maximum results. Zero downtime

Onlangs hebben onderzoeken aangetoond dat carboxytherapie, naast de bekende effecten, de onderhuidse vetten kan verminderen en als gevolg daarvan wallen onder de ogen kan verminderen.

 

Het is ook bewezen dat het een significant verbeterend effect heeft op donkere kringen, sproeten, acne en atopische dermatitis.

HOE WERKT HET?

 

CO2 bevordert een verhoogde O2-toevoer naar het gebied, wat essentieel is voor het cel metabolisme. Zodra CO2 in de huid is opgenomen, stroomt O2-rijk bloed als reactie op het verhoogde CO2-niveau. Met als gevolg blootstelling van huidcellen aan meer O2, en daardoor hun metabolisme en vervolgens de huidstructuur verbetert.

FYSIOLOGISCHE WERKING

 

Dankzij de samenwerking van diverse actieve werkstoffen wordt het fysiologische evenwicht in de huid herstelt.

 

 • Hydraterende werking

De carboxytherapie helpt om het evenwicht van olie en vocht in de huid vast te houden. Hierdoor verbetert de textuur van de huid en geeft het een gezondere uitstraling.

 

 • Diep vochtregulerend, betere doorbloeding

De actieve ingrediënten in de zuurstof behandeling geven een milde peeling aan de huid. Dit verhoogt het vermogen van de huid om vocht op te nemen. De huid raakt goed doorbloed en de huidelasticiteit verbeterd zichtbaar.

 

 • Anti-Aging effect

Bij het verouderen van de huid vertraagt de celstofwisseling. De “actieve zuurstof” in carboxytherapie levert de cellen meer energie en levenskracht. Deze zuurstofbehandeling is een echte “oppepper” voor de huid.

 

 • Gezichtsvermageringseffecten

Wanneer CO2 wordt gegenereerd door het masker en de gel te combineren, wordt het geabsorbeerd door fosfolipidenlagen. Fosfolipiden zijn dubbel laagse bestanddelen van de huid. Wanneer CO2 in contact komt met deze lagen, wordt het geabsorbeerd door DDS of ontgassingsstructuur. Als gevolg hiervan worden weefsels verdicht en vindt er een afslankend effect plaats.

 

 • Vasovagale reactie

De vasovagale reactie verbetert de doorbloeding van de huid en vitaliseert daardoor de huid door de stofwisseling te verbeteren. Co2 stimuleert de vasovagale reactie en geeft je daardoor een gezondere en mooiere huid.

 

 • Ontstekingsremmend effect

Ontstekingsremmend verbetert de huidconditie wanneer er een ontsteking optreedt. Co2 verbetert de natuurlijke genezing en remt de ontsteking van acne, maar kan niet direct worden gebruikt om acne te behandelen.

 

 • Verbetering van de doorbloeding

Rode bloedcellen moeten als drager van zuurstof de huid rond de haarvaatjes bereiken. Voldoende bloedtoevoer naar de cellen voorziet elke cel van voldoende zuurstoftoevoer. De opgenomen CO2 door de huid stimuleert meer bloedtoevoer naar het gebied.

Carboxy Therapie behandelingen voor de omgeving Den Bosch, Empel, Engelen, Rosmalen, Vught, Vlijmen, Berlicum, Nuland, Oss, Uden, Waalwijk, Zaltbommel, Schijndel

WAT IS CARBOXY THERAPIE ?

Bij de therapie wordt een masker, bestaande uit een gel en een maskervel, aangebracht. Zodra deze met elkaar in contact komen, wordt CO2 (koolstofdioxide) gegenereerd. De reactie tussen de gel en het masker duurt ongeveer 20-30 minuten. Gedurende deze tijd wordt aanhoudend CO2 door de huid opgenomen en dit heeft onmiddellijk effect. De huidcellen in het behandelgebied vernieuwen zich sneller en de productie van elastine en collageen in de huid wordt gestimuleerd.

bottom of page